Tekentherapie

Het gebruik maken van tekeningen is een methode die veel informatie kan geven over een situatie of een gemoedstoestand waarin iemand zich bevindt. Deze therapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Bij volwassenen is het een hele doelgerichte manier om het onderbewuste naar boven te halen. Je tekent je probleem vaak letterlijk! Het is vaak verrassend wat voor “verborgen boodschappen” er naar boven komen.

Beeldende taal

Een kind vertelt iets in zijn tekening en wij kunnen aan de hand van de universele en symbolische betekenis, deze beeldende taal leren “verstaan”. De beeldende taal heeft geen woorden, maar wij kunnen er in samenspraak woorden aan geven. Tekeningen kunnen informatie geven over actuele levens- of gezinssituaties. Tekeningen kunnen ook ingezet worden in de begeleiding, als woorden te lastig zijn n.a.v. traumatische gebeurtenissen, spreken tot blokkades leidt of gesprekken vastlopen.

Dynamisch tekenen kan ingezet worden om stap voor stap fysieke- en emotionele reacties in beeld te krijgen van een proces, die voor blokkades zorgt en de levenskwaliteit vermindert, dat kunnen allerlei problemen zijn van hyperventilatie tot en met angstaanvallen.

De laatste jaren wint tekenen als therapie-instrument aan terrein en wordt steeds verder ontwikkeld.

5 Tips om niet in een dip te raken…..

5 Tips om niet in een dip te raken…..

Depressie en compensatie

Depressie en compensatie

Heb jij bindingsangst of verlatingsangst?

Heb jij bindingsangst of verlatingsangst?